Kirkolliset ilmoitukset »

pe suljettu

Uskon, toivon
ja rakkauden yhteisö

Taivalkosken seurakunta on tavallisten ihmisten, sinun, minun, meidän seurakunta. Tahdomme olla uskon, toivon ja rakkauden yhteisö, jossa on tilaa jokaisen olla, yksin ja yhdessä. Vaikka maailma muuttuu, kirkon perustehtävä ja sanoma pysyvät. Sen elämän ja toiminnan ytimessä ovat jäsenet, tavalliset kristityt.

Taivalkosken seurakunta kokoaa jäseniään jumalanpalveluksiin, tapahtumiin ja konsertteihin. Se tavoittaa viikoittain satoja lapsia, nuoria ja aikuisia kerhoissa, kuoroissa tai muussa toiminnassa.

Oman paikan seurakunnasta voi löytää niin säännöllisestä toiminnasta kuin satunnaisista tapahtumista. Seurakunnan toimintaa järjestävät yhdessä työntekijät ja seurakunnan jäsenet.

Ympäristömyönteisyys on yksi seurakuntamme perusarvoista. Taivalkosken seurakunta haluaa toimia ympäristöystävällisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti.

Taivalkoskella on runsaat 4300 asukasta, joista seurakuntaan kuuluu yli 90 %. Taivalkoski on lasten ja nuorten kunta, sillä joka viides asukas on alle 18-vuotias.

Joululahja

Kiitos sulle, Jeesuksemme,
kallis Vapahtajamme,
kun sä tulit vieraaksemme,
paras joululahjamme.

Tullessasi toit sä valon,
lahjat rikkaat, runsahat.
Autuuden ja anteeks´annon,
kaikki taivaan tavarat.

Kristillinen joulu ja maallinen kulutusjoulu nähdään usein toistensa vastakohtina. Miten ihmeessä tutun joululaulun sanoin me saamme Jeesus-lapsen myötä lahjaksi ”kaikki taivaan tavarat”? Tämä ilmaus on jännä ja hauska. Mitä ovat nämä taivaan tavarat?

Joululahjat kertovat meille syvimmältään viestin taivaalliselta Isältämme. Jumala on meitä ihmisiä kohtaan hyvä ja armollinen. Läpi elämän ilojen, surujen, naurun ja itkun me saamme ottaa vastaan Jumalan hyviä lahjoja. Elämä itsessään on Jumalan antama suunnattoman arvokas ja ainutlaatuinen lahja. Monet ajalliset asiat ja läheiset rakkaat ihmiset ovat Jumalan lahja. Usko ja luottamus Jumalaan ovat salattuja Jumalan lahjoja. Armo ja anteeksianto ovat Jumalan lahja. Kerran pelastuskin on meille annettava Jumalan lahja. Tässä ovat ne kaikki taivaan tavarat.

Lapselta kysellään herkästi kiltteyden perään erityisesti joulun alla. Ajatuksena on ehkäpä, että kiltit lapset saavat paljon lahjoja ja tuhmat vähemmän jos ollenkaan. Ja mitä lapsi tästä ajattelee? Joululahjat ovat palkkio lapsen kiltteydestä. Mutta eihän lapsi luonnostaan ole aina kiltti. Ei edes tarvitse olla. Lahjan ideana ei ole olla palkkio. Palkkio ja lahja ovat kaksi eri asiaa. Lahjoja annetaan lapselle lapsen itsensä vuoksi, rakkaudesta lapseen. Lapsi on rakas ja arvokas juuri omana itsenään, vaikka ei aina olisi erityisen kiltti. Samoin on aikuisten laita. Täydellisen kiltteyden aika on vasta ajan rajan toisella puolella.

Oletko ollut kilttinä? Yleensä vastaan tähän kysymykseen, että kyllä minä olen ollut kilttinä. Mutta onko se totta? Ei tietenkään ole. Kuka olisi aina kiltti ja toimisi oikein? Ei kukaan. Seimen lapsi on pelastus ihmiselle, joka ei onnistu olemaan täydellinen.

Jouluna jokainen saa taivaalliselta Isältä kalliin ja arvokkaan joululahjan, seimen lapsen. Jumala ei anna meille joulun juhlana lahjaksi pientä Jeesus-lasta meidän hyvyytemme tai kiltteytemme vuoksi. Jumala antaa meille joululahjaksi pienen Jeesus-lapsen nimenomaan meidän inhimillisyytemme vuoksi. Ihmisenä elämiseen valitettavasti kuuluu virheiden tekeminen ja osallisuus pahaan. Miksi muuten maailmassa olisi niin paljon pahaa? Joulun ihme, seimen lapsi, on Jumalan rakkautta. Jumala tahtoo jokaiselle ihmiselle hyvää. Jumala tahtoo pelastaa.

Joulu on lahjojen antamisen ja lahjojen saamisen aikaa. Joulu on rakkauden, hyvä tahdon ja välittämisen aikaa. Joulu on Jumalan hyvyyden aikaa. Seimen lapsi on meidän paras joululahjamme, jokaiselle tarkoitettu.

Toivotan kaikille siunattua ja rauhallista Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa.

Tuomo Törmänen
Taivalkosken seurakunnan kirkkoherra