Kirkolliset ilmoitukset

TAIVALKOSKEN SEURAKUNTA LIITTYY 1.6. LUKIEN OULUN ALUEKESKUSREKISTERIN ASIAKKAAKSI

Virkatodistusten tilaaminen, avioliiton esteiden tutkiminen ja sukuselvitykset pyydetään 1.6. lukien Oulun aluekeskusrekisteristä. Taivalkosken seurakunnassa ei 1.6. lukien hoideta kirkonkirjojen pitoon liittyviä tehtäviä. Oulun aluekeskusrekisterin yhteystiedot ovat:

Puhelin 08 316 1300.

Sähköposti keskusrekisteri.oulu@evl.fi.

Postiosoite: Oulun seurakuntayhtymä, Oulun aluekeskusrekisteri  Isokatu 17, PL 122  90101 Oulu

Oulun aluekeskusrekisterin aukioloajat: Ma-pe klo 9.00-16.00.

MESSU

Juhannuspäivän messu "Tienraivaaja"kirkossa la 23.6.klo 10.00(Erkki Piri, Marjukka Simuna, Lauri Turpeinen, laulu).

Sanajumalanpalvelus "Armahtakaa" kirkossa su 24.6. klo 10.00( Tuomo Törmänen, Marjukka Simuna).

Suvilinnun kesäkirkko leirikeskuksessa ke 27.6.klo 14.00(Tuomo Törmänen, Hanna Pernu, Marjukka Simuna ja lastenleirin porukka). Kesäkirkossa pohdiskellaan yhdessä kiitollisuutta. Kesäkirkon jälkeen kirkkomehut ja kahvit.

Radioraamattupiiri

Syksyllä jatkuu Paavalin kirjeiden tutkiminen.

Vihkitapahtuma

Taivalkosken kirkossa. Taivalkosken seurakunta kutsuu pareja vihittäväksi avioliittoon Taivalkosken kirkkoon la 1.9. klo 12.00-17.00.
Tapahtuman tarkoitus on olla arvokas tilaisuus sanoa tahdon ilman isojen häiden aiheuttamia paineita.
Kirkkoon tarvitaan oma rakas ja todistus avioliiton esteiden tutkinnasta. Vihkipari voi kutsua läheisensä vihkitilaisuuteen. Vihkimiseen tarvitaan kaksi todistajaa. He voivat olla parin läheisiä tai seurakunnan edustajia.

Ajan varaaminen: vihkiaikoja on tarjolla puolen tunnin välein. Vihkiaika varataan kirkkoherranvirastosta puh. 040 350 9047 (ma-to klo 9-14).
Ennen avioliittoon vihkimistä tutkitaan, ettei aiotulle liitolle ole laillista estettä. Parin on pyydettävä avioliiton esteiden tutkintaa viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää (voimassa 4 kk). Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta on otettava mukaan vihkitilaisuuteen.
Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä ev. lut. kirkon jäseniä. Jos toinen vihittävistä kuuluu muuhun kristilliseen kirkkokuntaan ja toinen ev. lut. seurakuntaan, on vihkiminen yleensä mahdollista. Vihkimisen edellytykset tarkastetaan kirkkoherranvirastossa esteettömyyttä tutkittaessa.

Kotiseurakunta lahjoittaa avioliittoon vihittäville Raamatun. Jos avioliittoon vihittävät ovat muualta kuin Taivalkosken seurakunnasta, he voivat pyytää Raamatun oman seurakunnan kirkkoherranvirastosta.
Seurakunta tarjoaa juhlakahvit vihkiparille ja pienelle seurueelle seurakuntatalossa (etukäteisvaraus vihkiaikaa varattaessa).

Kotiehtoollinen

Voit pyytää ehtoollisen kotiin tai hoitolaitokseen, mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta osallistua seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Ehtoollista jakavat diakonissa ja papit. Ehtoollispyynnöt kirkkoherranvirastosta puh. 040 350 9047 tai diakonissalta puh. 040 753 6365.

Koillismaan seurakuntien yhteinen hartauskirja

On vain äärettömän armollinen Jumala” on ostettavissa diakoniatyön hyväksi 15 euron hintaan kirkkoherranvirastossa sen aukioloaikoina. Kirjassa on yhteensä 87 kirkkovuoteen liittyvää hartautta 41 kirjoittajan kirjoittamana. Kirjan kuvat ovat koillismaalaisten lasten käsialaa.

KASTEPUUNLEHDET

noudettavissa kirkkoherranvirastosta viraston aukioloaikoina. (vuoden 2017 aikana kastetut).

Rauhanyhdistykset

La  23.6. klo 18:00 Juhannusseurat Tyräjärven ry:llä ( Jouko Limma ja Arto Tölli) Seurojen jälkeen
kokko Hutunkoulun rannassa.

Su 24.6. klo 13.00 seurat Tyräjärven ry:llä (Jouko Limma, Arto Tölli).

Su 24.6. klo 18.00 seurat ry:llä (Esko Ojanaho).

KASTETTU

KUOLLUT