Hartaushetki ja Herran Pyhä ehtoollinen Jokijärven kirkon muistomerkin äärellä ja juhlakahvit

Kuvassa on Jokijärven kirkon pohjapiirrustus
Muu tila

Jokijärven kirkon muistomerkin vihkimisestä tulee kuluneeksi 23.8.2020 päivälleen 60 vuotta. Ajasta aikaan Jumala on. Ajasta aikaan Kristuksen risti on turvamme. Ajasta aikaan saamme uskoa ja luottaa Jumalan uudistavaan armoon, rakkauteen ja hyvyyteen.

Liturgia Tuomo Törmänen, puhe Heikki Pesämaa, avustaa Heidi Keränen ja Hanna Pernu, musiikki Sauli Vaitiniemi, suntiona Eila Majava.

Hartauden jälkeen nautimme juhlakahvit. Hartaudessa käytämme Jokijärven kirkon aikaisia ehtoollisvälineitä.

Hartaushetkeen on mahdollista osallistua etänä Taivalkosken seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä.

Taivalkosken ensimmäinen kirkko sijaitsi Jokijärvellä, josta se siirrettiin 1870-luvulla Taivalkoskelle Anninpalonmäelle. Jokijärvelle pystytettiin vanhan kirkon muistomerkki vuonna 1955. Muistomerkki sijaitsee Jokijärven kylätalon pihamaalla. Muistomerkin on suunnitellut Sulo Noponen ja rakentanut Ville Karjalainen. Oulun hiippakunnan piispa O. K. Heliövaara vihki muistomerkin 23.8.1960.

Laulamme hartaushetkessä virret: 183:1-3, 183:4, 577:1-4 ja 329:4-5. Samat virret laulettiin muistomerkin vihkiäisissä.