Uutislistaukseen

Kuvassa on Heikki Pesämaa

Pastori Heikki Pesämaa Taivalkosken seurakunnan seurakuntapastoriksi

16.6.2020 17.08

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on antanut kokouksessaan 16.6.2020 viranhoitomääräyksen Taivalkosken seurakunnan seurakuntapastorin virkaan 15.7.2020 lukien toistaiseksi pastori Heikki Pesämaalle.

Seurakuntapastorin virka oli haettavana 29.5.–15.6.2020. Kirkkoneuvosto esitti yksimielisesti Oulun hiippakunnan tuomiokapitulille, että seurakuntapastorin virkaan nimitettäisiin Heikki Pesämaa. Hakuilmoituksen mukaan valittavalta seurakuntapastorilta odotetaan itsenäistä työotetta, motivaatiota ja kykyä kehittää seurakuntatyötä sekä taitoa toimia eri tavalla uskovien kanssa. Virantäytössä huomioitiin ainoastaan vihityt papit. Kirkkoneuvosto perusteli Heikki Pesämaan valintaa muun muassa hänen seurakuntatyön kokemuksella, muulla monipuolisella työkokemuksella, vahvalla työmotivaatiolla ja halulla sitoutua Taivalkosken seurakuntaan. 

Papiksi Heikki Pesämaa on vihitty kesäkuussa 2018. Hän on toiminut vt. kappalaisena Kemijärven seurakunnassa ja vs. seurakuntapastori Raahen seurakunnassa.  

Heikki Pesämaa aloittaa Taivalkosken seurakunnan palveluksessa keskiviikkona 15.7.2020. Taivalkosken seurakunnan seurakuntapastorin virka on ollut viime vuodet osa-aikainen (80 %). Suunnitelmana on muuttaa seurakuntapastorin virka kokoaikaiseksi. Heikki Pesämaa työskentelee kokoaikaisella työajalla ainakin kuluvan vuoden loppuun saakka.

Heikki Pesämaan tehtävään siunaaminen ja tulojuhla järjestetään myöhemmin loppukesästä.