Kuvassa on koronavirus

KORONAVIRUKSEEN LIITTYVÄT TOIMINTAPERIAATTEET TAIVALKOSKEN SEURAKUNNASSA 11.9.2020 LUKIEN TOISTAISEKSI

11.9.2020 15.00

Jumalanpalvelukset toimitetaan toistaiseksi läsnä olevan seurakunnan kanssa. Jumalanpalveluksiin voi osallistua rajallinen määrä seurakuntalaisia. Jumalanpalvelukset ovat kuunneltavissa seurakunnan kotisivujen kautta nettikirkkolähetyksenä ja katsottavissa sekä suorana lähetyksenä että jälkikäteen Taivalkosken seurakunnan Facebook-sivuilla.

Taivalkosken seurakunnan tiloihin voi kokoontua kerrallaan rajallinen määrä väkeä. Nämä osallistujarajoitukset koskevat kaikkia seurakunnan tiloissa tapahtuvia kokoontumisia. Taivalkosken kirkossa osallistujien enimmäismäärä on 50 henkilöä, siunauskappelissa 25 henkilöä ja seurakuntasalissa 50 henkilöä. Tilaisuuden osallistujamäärä ei saa missään tilanteessa ylittää tilalle määriteltyä osallistujien enimmäismäärää. Kirkossa ja muissa seurakunnan tiloissa tulee olla siten, että vieressä olevaan jää välimatkaa yhdestä kahteen metriä. Luonnollisesti saman perheen jäsenet voivat istua vierekkäin.

On syytä huomioida, että seurakunnan tilaisuuksiin on sallittua osallistua ainoastaan terveenä. Riskiryhmiin kuuluvien tulee itse vastuullisesti harkita osallistumistaan seurakunnan tilaisuuksiin. Seurakunnan tilaisuuksissa on tarjolla seurakuntalaisille kasvomaskeja, joiden käyttämistä vahvasti suositellaan.

Siunaustilaisuus voidaan järjestää kirkossa, kappelissa tai suoraan haudalla. Seurakunnan tilojen enimmäisväkimäärät koskevat myös siunaustilaisuuksia ja muistotilaisuuksia.

Kasteita toimitetaan toistaiseksi ainoastaan seurakunnan tiloissa.

Seurakuntien tilat ovat käytettävissä kirkollisen toimituksen jälkeisiin seurakuntalaisten järjestämiin juhlatilaisuuksiin. Nämä tilaisuudet ovat yksityistilaisuuksia. Pappi ja kanttori osallistuvat muistotilaisuuteen mahdollisuuksien mukaan pyydettäessä. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on seurakuntalaisilla.

Kirkkojen ja muiden tilojen sisäänkäyntien yhteydessä on seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste. Seurakuntalaisia pyydetään desinfioimaan kädet ennen ja jälkeen tilaisuuden. Kirkkotilassa tulisi välttää ruuhkaa ehtoolliselle osallistuessa ja kirkosta poistuttaessa.

Ehtoollisen viettämisessä noudatetaan erityistä huolellisuutta ja hygieniaa. Ehtoollinen otetaan vastaan seisten. Ehtoollisen jakajat asettuvat sopivaan kohtaan kirkon kuoriosassa, ja seurakuntalaiset saapuvat ehtoolliselle rauhallisesti väljässä jonossa. Tarkemmat ohjeet ehtoollisenvietosta annetaan messussa ennen ehtoollisen nauttimista.

Kirkkoherranvirasto palvelee seurakuntalaisia toistaiseksi puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Seurakuntalaiset voivat olla kaikissa kysymyksissä ja huolissa yhteydessä seurakunnan työntekijöihin.

Lasten ja nuorten kokoontumisissa ei ole toistaiseksi muutoksia. Mikäli koulut toimivat suhteellisen normaalista, seurakunnankin toiminta jatkuu.

Mikäli tautitilanne Taivalkoskella muuttuu pahemmaksi tai viranomaiset antavat uusia ohjeistuksia, seurakunnan toimintaa linjataan uudelleen. Yhteinen vastuumme on ehkäistä koronaviruksen leviämistä ja suojella riskiryhmään kuuluvia. Rajoituksista ja poikkeusoloista huolimatta pyrimme huolehtimaan seurakuntaelämästä mahdollisimman laadukkaasti.

Toivotan kaikille siunattua ja levollista syksyn aikaa. Luotetaan Jumalaan ja pidetään huolta toinen toisestamme.

Taivalkoskella 11.9.2020,

Tuomo Törmänen