Koronavirus.jpg Kuvassa on koronavirus.

KORONAVIRUSTILANTEESEEN LIITTYVÄT TOIMINTAPERIAATTEET

18.12.2020 00.11

Viranomaisten määrittämät uudet koronarajoitukset ovat voimassa 28.2.2021 saakka. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin ainoastaan etäyhteyksien välityksellä, koska jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilassa voi olla paikalla jumalanpalveluksen toimittajien lisäksi enintään 10 seurakuntalaista. Seurakuntalaiset osallistuvat jumalanpalveluksiin joko seurakunnan kotisivujen nettikirkon välityksellä (ääni) tai seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä (ääni ja kuva). Facebook-sivujen välityksellä osallistuminen on mahdollista myös jälkikäteen.

Ehtoolliselle osallistuminen on mahdollisista joka sunnuntai klo 12.00 järjestettävässä ehtoollishartaudessa, johon voi osallistua kerrallaan enintään kymmenen seurakuntalaista. Mikäli ehtoollisille osallistujia on enemmän kuin kymmenen, tilaisuuksia järjestetään useampia. Näihin ehtoollishartauksiin tulee ilmoittautua etukäteen.

Kirkollisissa toimituksissa (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen) voi olla enintään 10 osanottajaa sekä lisäksi pappi, kanttori ja suntio. Ainoan poikkeuksen tekee hautaan siunaaminen, jossa läsnä voivat olla vainajan kaikkein lähimmät omaiset. Yleisperiaatteena on pitää osanottajien määrä mahdollisimman pienenä.

Hautauksen jälkeinen muistotilaisuus on yksityistilaisuus, johon voi osallistua enintään 10 henkilöä. Kirkolliset toimitukset järjestetään seurakunnan tiloissa. Seurakunnan työntekijät eivät lähtökohtaisesti osallistu hautajaisten jälkeisiin muistotilaisuuksiin. Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Kirkollisissa toimituksissa seurakuntalaiset ja henkilökunta käyttävät kasvomaskeja.

Aikuisten kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta ovat tauolla ainakin 1.2.2021 saakka. Lasten ja nuorten toiminnassa seurataan koulujen ja päiväkotien käytäntöjä.

Kirkkoherranvirasto palvelee seurakuntalaisia toistaiseksi puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Seurakuntalaiset voivat olla kaikissa kysymyksissä ja huolissa yhteydessä seurakunnan työntekijöihin. Kotikäyntejä ja yksityisiä ehtoollisia suoritetaan vain painavista sielunhoidollisista syistä.

Luotetaan Jumalaan ja pidetään huolta toinen toisestamme.

Lisätietoja kirkkoherra Tuomo Törmänen (puh. 040 848 0986).

Taivalkoskella 2.2.2021,

Tuomo Törmänen