Koronavirus.jpg Kuvassa on koronavirus.

KORONAVIRUSTILANTEESEEN LIITTYVÄT TOIMINTAPERIAATTEET

18.12.2020 00.11

Viranomaisten määrittämät uudet koronarajoitukset ovat voimassa 1.2.2021 saakka. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin ainoastaan etäyhteyksien välityksellä, koska jumalanpalvelukset toimitetaan ilman kirkkotilassa paikan päällä olevaa seurakuntaa. Kirkkotilassa voi olla enintään 10 jumalanpalveluksen toimittamiseen osallistuvaa työntekijää tai seurakuntalaista. Seurakuntalaiset voivat osallistua jumalanpalveluksiin joko seurakunnan kotisivujen nettikirkon välityksellä (ääni) tai seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä (ääni ja kuva). Facebook-sivujen välityksellä osallistuminen on mahdollista myös jälkikäteen.

Kirkollisissa toimituksissa (kaste, avioliittoon vihkiminen ja hautaan siunaaminen) voi olla enintään 10 osanottajaa sekä lisäksi pappi, kanttori ja suntio. Ainoan poikkeuksen tekee hautaan siunaaminen, jossa läsnä voivat olla vainajan kaikkein lähimmät omaiset. Yleisperiaatteena on pitää osanottajien määrä mahdollisimman pienenä.

Hautauksen jälkeinen muistotilaisuus on yksityistilaisuus, johon voi osallistua enintään 10 henkilöä. Kirkolliset toimitukset järjestetään seurakunnan tiloissa. Seurakunnan työntekijät eivät lähtökohtaisesti osallistu hautajaisten jälkeisiin muistotilaisuuksiin. Kirkollisiin toimituksiin saa osallistua vain täysin terveenä. Kirkollisissa toimituksissa seurakuntalaiset ja henkilökunta käyttävät kasvomaskeja.

Aikuisten kokoava toiminta ja pienryhmätoiminta ovat tauolla ainakin 1.2.2021 saakka. Lasten ja nuorten toiminnassa seurataan koulujen ja päiväkotien käytäntöjä.

Kirkkoherranvirasto palvelee seurakuntalaisia toistaiseksi puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Seurakuntalaiset voivat olla kaikissa kysymyksissä ja huolissa yhteydessä seurakunnan työntekijöihin. Kotikäyntejä ja yksityisiä ehtoollisia suoritetaan vain painavista sielunhoidollisista syistä.

Luotetaan Jumalaan ja pidetään huolta toinen toisestamme.

Lisätietoja kirkkoherra Tuomo Törmänen (puh. 040 848 0986).

Taivalkoskella 15.1.2021,

Tuomo Törmänen