20210225.jpg Kuvassa on villavanttuut ja sydän.

KORONAVIRUSTILANTEESEEN LIITTYVÄT OHJEET 25.4.2021 SAAKKA

25.2.2021 15.38

Taivalkoskella koronatilanne on rauhallinen. Taivalkosken seurakunnassa noudatetaan Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ohjeistuksia.

Yleinen kokoontumisrajoitus on kymmenen henkilöä sisä- ja ulkotiloissa 25.4.2021 saakka. Poikkeuksen muodostaa Taivalkosken kirkko, johon voi kokoontua kerrallaan 20 henkilöä.

Sunnuntaina 18.4. ja 25.4. jumalanpalvelukseen voi kokoontua Taivalkosken kirkossa yhteensä 20 seurakuntalaista ilman ennakkoilmoittautumista. Kirkossa tulee istua ennalta merkityillä paikoilla siten, että molemmilla puolin kirkkosalia on kymmenen paikkaa. Kirkossa tulee käyttää kasvomaskia. Lisäksi jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua etäyhteyksien välityksellä. Etäyhteyksin tapahtuva osallistuminen tapahtuu joko seurakunnan kotisivujen nettikirkon välityksellä (ääni) tai seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä (ääni ja kuva). Facebook-sivujen välityksellä osallistuminen on mahdollista myös jälkikäteen kahden viikon ajan.

Lasten ja nuorten kokoava toiminta jatkuu toistaiseksi normaaliin tapaan. Kesän rippikoululeiri järjestetään tämän hetkisen tiedon mukaan suunniteltuna ajankohtana.

Kymmenen hengen kokoontumisrajoitus koskee myös kirkollisia toimituksia (kaste, avioliittoon vihkiminen sekä hautaan siunaaminen). Seurakunnan työntekijöitä ei lasketa mukaan kymmenen hengen joukkoon. Kirkollisia toimituksia toimitetaan lähtökohtaisesti ainoastaan seurakunnan tiloissa. Pastoraalista harkintaa voidaan edelleen käyttää erityisesti hautaan siunaamisen väkimäärän kohdalla. Vainajan lähimpien omaisten tulee voida osallistua kaikissa tilanteissa hautaan siunaamiseen. Tapauskohtaisesta kokoontumisrajoituksen harkinnasta tulee keskustella kirkkoherran kanssa.

Kaikessa seurakunnan toiminnassa pyritään vastuullisuuteen. Seurakunnan työntekijöihin voi olla aina yhteydessä. Tarvittaessa on mahdollista järjestää pienimuotoisia yksityisiä ehtoollishetkiä. Voit olla rohkeasti yhteydessä seurakunnan työntekijöihin, jos toivot vierailua yksinäisen läheisesi tai itsesi luona.

Rajoituksiin liittyvissä kysymyksissä voitte olla suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen.

Yhdessä tästä selvitään. Jumala ei hylkää. Jumala siunaa.

Tuomo Törmänen

Puh. 040 848 0986