Kotiseurakunnan viikko

”Sydämin, suin ja kätten töin
avuksi kiiruhtakaamme.
Rukous nouskoon päivin, öin,
Herralta Hengen me saamme.
Hätä ja tuska maailman
suurempi on kuin aavistan.
Ken tahtoo kärsivää auttaa?”

(Virsi 434:3)

Iltamessu ”Uskollisuus Jumalan lahjojen hoitamisessa" kirkossa su 9.8. klo 18.00 (Heikki Pesämaa, Heidi Keränen, Raimo Heikkilä). Messuun on mahdollista osallistua myös seurakunnan kotisivujen kautta nettikirkkolähetyksenä ja Taivalkosken seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä.

Kouluun lähtevien siunaaminen kirkossa pe 14.8. klo 9.30 (Heikki Pesämaa, Sauli Vaitiniemi ja Hanna Pernu). Siunaamisella toivotaan ja rukoillaan pienille koululaisille turvallista koulutietä ja rauhallista mieltä Taivaan Isän huolenpidossa. Vanhemmat, isovanhemmat ja kummit siunaavat lapset alttarin äärellä yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa. Tilaisuus kestää noin puoli tuntia

Kirkkoherranvirasto palvelee toistaiseksi ma–ke klo 9–12 puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

Kaakkurivaaran hautausmaalla on monia kiviä jotka ovat kaatumisvaarassa. Omaisia pyydetään tarkistamaan hautakivet ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Seurakunta kehottaa varovaisuuteen kallistuneiden hautakivien läheisyydessä ja muistuttaa että hautakivien huolehtiminen kuuluu hautaoikeuden haltijan vastuulle. Hautakivi voi painaa satoja kiloja. Kivi saattaa kaatuessa aiheuttaa henkilövahinkoja, rikkoontua ja vahingoittaa viereisen haudan muistomerkkiä. Hautaoikeuden haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista.

Tahdon rakastaa sinua -vihkipäivää vietetään Taivalkosken kirkossa lauantaina 29.8. kello 12–17.

Seurakunta tahtoo tehdä naimisiin menemisestä mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Minimissään vihkimiseen tarvitaan paikalle kaksi todistajaa, jotka voivat olla vihkiparin läheisiä tai seurakunnan työntekijöitä. Vihkitilaisuuteen voi kutsua koronarajoitteiden vuoksi enintään 50 henkilöä. Vihkipäivässä vihkiaikoja on tarjolla puolentunnin välein. Vihkipappeina toimivat Tuomo Törmänen ja Heikki Pesämaa.

Kirkollisen vihkimisen edellytyksenä on, että molemmat vihittävät ovat rippikoulun käyneitä Suomen evankelisluterilaisen kirkon jäseniä. Vihkimisen edellytykset tarkistetaan Oulun aluekeskusrekisterissä avioliiton esteiden tutkinnan yhteydessä. Avioliiton esteiden tutkinta tulee pyytää hyvissä ajoin Oulun aluekeskusrekisteristä (puh. 08 316 1300 tai sähköposti keskusrekisteri.oulu@evl.fi)

Seurakunta tarjoaa seurakuntatalolla kakkukahvit vihkiparille ja pienehkölle juhlaväelle (enintään noin 15 henkilöä). Kahvituksesta tulee sopia vihkimisen sopimisen yhteydessä. Vihkipäivään voi osallistua, vaikka ei osallistuisi kahvitukseen.

Vihkipäivään ilmoittaudutaan soittamalla kirkkoherranvirastoon (puh. 040 350 9047).

Päiväkerhot alkavat viikolla 34. Voit ilmoittautua kerhoon puh. 040 095 6386 tai sähköpostilla sirpa.waenerberg@evl.fi

Kerhot kokoontuvat seuraavasti: 3–4-vuotiaat ma ja pe klo 9.00–10.45

4–5-vuotiaat 1. ryhmä: ma ja to klo 12.00–13.45

2. ryhmä: ti ja pe klo 12.00–13.45

Iltaperhekerho päiväkerhotilassa tiistaina ja torstaina klo 16.00–18.00

Ei ilmoittautumista.

Perhekerho päiväkerhotilassa ke 19.8. klo 10.00–12.00

Ei ilmoittautumista.

VARHAISNUORTEN kerhot alkavat viikolla 34.

Maanantai

-poikien kokkikerho 0-6lk. klo 17.00-18.30 seurakuntatalon kerhotilassa.

Keskiviikko

-tyttöjen kokkikerho 0-3lk. RYHMÄ 1 klo 17.00-18.30 seurakuntatalon kerhotilassa.

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

-tyttöjen kokkikerho 4-7lk. klo 18.30-20.00 seurakuntatalon kerhotilassa.

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

-Taitajakerho 7-9-vuotiaat klo 17.00-18.00 partiokolo (seurakuntatalon alakerta, käynti alapihan kautta)

Mukaan mahtuu 10 ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

-Taitajakerho 10-12-vuotiaat klo 18.00-19.00  partiokolo (seurakuntatalon alakerta, käynti alapihan kautta)

Torstai

-tyttöjen kokkikerho 0-3lk. RYHMÄ 2 klo 17.00-18.30 seurakuntatalon kerhotilassa.

Kerhoihin ilmoittaudutaan hanna.pernu@evl.fi

Ilmoita seuraavat tiedot:

Kerho, Osallistujan nimi, erikoisruokavalio, huoltajan nimi ja yhteystiedot.

Kesäkuun alusta lukien voimme jälleen kokoontua yhdessä viettämään jumalanpalvelusta kotikirkkoon. Huomioimme kaikessa toiminnassa riittävät turvavälit ja huolellisen hygienian. Taivalkosken kirkkoon voi kerrallaan kokoontua 50 henkilöä, Kaakkurinvaaran kappeliin 25 henkilöä ja seurakuntasaliin 50 henkilöä. Kirkkotilassa tapahtuvissa tilaisuuksissa käytössä on joka toinen penkkirivi. Penkkirivissä tulee istua siten, että vieressä olevaan jää välimatkaa minimissään metrin verran. Luonnollisesti saman perheen jäsenet voivat istua vierekkäin. Seurakunnan tilaisuuksiin on sallittua osallistua ainoastaan terveenä. Tarkemmat tiedot koronarajoitusten vaikutuksista seurakunnan toimintaan löytyvät seurakunnan internetsivuilta.

Haluaisitko järjestää kesän ja syksyn aikana kotisi pihalla, kylälläsi tai luonnon keskellä maakirkon, lauluillan tai muun yhteisen hetken esimerkiksi nuotiotulien äärellä? Ole yhteydessä Tuomo Törmäseen puh. 040 848 0986 tai sähköpostitse tuomo.tormanen@evl.fi. Suunnitellaan yhdessä yhteinen mukava tilaisuus.