KOTISEURAKUNNAN VIIKKO

”Herra on minun paimeneni,
ei minulta mitään puutu.”

(Ps. 23:1)

Kirkkoherranvirasto palvelee toistaiseksi ma–ke klo 9–12 puhelimen ja sähköpostin välityksellä.

Koronaviruksen aiheuttaman poikkeusajan vuoksi seurakunnan tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu etäyhteyksien välityksellä . Tilaisuuksiin osallistuminen tapahtuu joko seurakunnan kotisivujen kautta nettikirkkolähetyksen välityksellä tai seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä. Facebookissa tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös jälkikäteen tallenteen välityksellä. Facebook-lähetykseen osallistuminen on mahdollista, vaikka ei olisi itse kirjautunut Facebookiin. Linkin löytyy esimerkiksi seurakunnan nettisivujen etusivulta.

Sanajumalanpalvelus ”Hyvä paimen” kirkossa su 18.4. klo 10.00 (Erkki Piri, Marjukka Simuna, laulu Hemmo Turpeinen ja Eila Majava). Jumalanpalvelukseen voi osallistua paikan päällä kirkossa 20 seurakuntalaista ilman ennakkoilmoittautumista. Kirkossa tulee istua turvavälein ennalta merkityillä paikoilla. Tähän jumalanpalvelus voi osallistua myös seurakunnan kotisivujen kautta nettikirkkolähetyksenä tai seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä.

Musiikkivartti kirkosta ke 14.4. klo 12.00 (Marjukka Simuna). Osallistuminen ainoastaan seurakunnan Facebook-sivujen välityksellä.

Ystäväkerho (osallistuminen ainoastaan etäyhteyksin) ti 20.4. klo 12.00. Korona-ajan ystäväkerhoon voi osallistua seurakunnan Facebook-sivun välityksellä. Osallistuminen on mahdollista, vaikka ei olisi itse Facebookin käyttäjä. Facebook-sivun löytää seurakunnan nettisivujen etusivulta.

Kehitysvammaisten keskustelukerho seurakuntasalissa ti 20.4. klo 16.00.

EU-elintarvikkeet ovat saapuneet. Elintarvikkeiden jako toteutetaan koronaepidemian takia yksityisesti, ei yleisenä jakopäivänä. Soita diakonissalle (puh. 040 753 6365) sopiaksesi elintarvikkeiden hakemisesta. Samalla käymme läpi, mitä elintarvikkeita haluat ottaa. Ruokakassi haetaan diakoniatoimistolta sovittuna aikana.

Munkkimyymälä yhteisvastuun hyväksi seurakuntatalolla pe 30.4 klo 11-13. Munkki 2 euroa kappale, 6 munkkia kympillä. Simaa 3 euroa litra, omiin pulloihin. Tilaa ennakkoon ma 26.4 mennessä (puh. 040 753 6365).

PariAsiaa – uutta virtaa kevääseen -verkkoluentosarjan keskiviikkoiltaisin toukokuussa 2021

Taivalkosken seurakunta ja kunta aloittavat parisuhdetyön Tervetuloa rohkeasti mukaan.

Voit seurata luentoja tietokoneelta tai kännykältä Teams-linkin kautta. Luennoilla keskitytään parisuhteen hyvinvoinnin vahvistamiseen, eikä niihin sisälly yhteisiä keskusteluja eikä hengellistä ohjelmaa. Voit osallistua yksin tai kaksin kaikkiin tai silloin, kun sinulle sopii.

Luennoitsijoina toimivat etäyhteyksin Liisa ja Juha Välilä Hämeenkyröstä sekä Nanna ja Antti Aho Lempäälästä. Liisa toimii pari- ja perhepsykoterapeuttina sekä kirkon perheasioiden asiantuntijana. Yhdessä puolisonsa Juhan kanssa he ovat järjestäneet parisuhdekursseja ja leirejä jo 25 vuoden ajan. Liisa ja Juha ovat olleet mukana monissa yrittäjien ja maanviljelijöiden tapahtumissa sekä Välitä viljelijästä -projektin tapahtumissa. Nanna ja Antti Aho toimivat perheineen aktiivisina vertaisohjaajina Lempäälässä ja Mennään eteenpäin -toiminnassa.

Luennot toukokuussa keskiviikkoisin klo 19–20

ke 5.5. Virtaa parisuhteeseen -mistä koostuu oma ja parisuhteen hyvinvointi?

ke 12.5. Avaimia vuorovaikutukseen – miten osaisimme puhua ja kuunnella paremmin?

ke 19.5. Oivalluksia tunnetaitoihin- tunnistanko omia tunteitani ja sitä miten niiden kanssa toimin?

ke 26.5. Kipinää kosketukseen – millaista läheisyyttä kaipaamme?

Ilmoittautumiset ja tiedustelut Liisalle 30.4. mennessä ja saat osallistumisohjeet sekä Teams- linkin, jota klikkaamalla pääsette tietokoneen selaimen kautta luennolle. Ilmoittautuminen: liisa@valilat.fi

Varaa jo nyt kalenterista lauantai 21.8. klo 10–15, jolloin järjestetään parisuhteen syyshuolto Posion Kirikeskuksessa. Mukana päivässä ovat Liisa ja Juha Välilä sekä kunnan ja seurakunnan työntekijöitä. Lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa.

Tervetuloa rohkeasti mukaan ja tuo kaverisikin!

Lisätietoja saat kirkkoherra Tuomo Törmäseltä sekä kunnan perhetyöntekijöiltä.

Rauhanyhdistykset

Pe 16.4. klo 19 raamattuluokka ry:llä

Su 18.4. klo 17 nettiseurat kirkossa, (Mikko Karjalainen). Seuroihin voi osallistua paikan päällä kirkossa 20 henkilöä ilman ennakkoilmoittautumista. Kirkossa tulee istua turvavälein ennalta merkityillä paikoilla.

Kastettu   Sandra Anniina Määttä

Kuollut   Lyydi Kustaava Parviainen 94v

Tämän vuoden yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon. Voit osallistua keräykseen seuraavilla tavoilla
Soita valtakunnalliseen numeroon 0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)

                                                         0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)

Lähetä tekstiviesti numeroon 16588, kirjoita viestikenttään APU20 (20 €)

                                                                                                   APU10 (10 €)

Mobiililahjoitusnumerot,  MobilePay 85050 tai Siirto 040 700 9902

Myös seurakunnan Facebook sivuilta ja kotisivulta löytyvät linkit, joiden kautta voit lahjoittaa haluamasi summan.

                                           

 ​​​Koronatilanteen vuoksi muutokset tilaisuuksiin ja osallistumisrajoituksiin ovat mahdollisia nopeallakin aikataululla. Ajantasaisen tiedon löytää
parhaiten seurakunnan kotisivuilta. Seurakuntalaisia kehotetaan käyttämään kasvomaskia kaikissa seurakunnan tilaisuuksissa ja kirkollisissa toimituksissa. Lisäksi tulee muistaa riittävät turvavälit ja käsien desinfioiminen.

 

Seurakunnan tilaisuuksissa tulee välttää kättelyä ja halaamista. Seurakuntalaisia pyydetään huomiomaan turvavälit. Seurakunnan tilaisuuksissa on mahdollista käyttää myös maskia.

 

Kaakkurivaaran hautausmaalla on monia kiviä jotka ovat kaatumisvaarassa. Omaisia pyydetään tarkistamaan hautakivet ja tarvittaessa huolehtimaan kiven suoristamisesta. Seurakunta kehottaa varovaisuuteen kallistuneiden hautakivien läheisyydessä ja muistuttaa että hautakivien huolehtiminen kuuluu hautaoikeuden haltijan vastuulle. Hautakivi voi painaa satoja kiloja. Kivi saattaa kaatuessa aiheuttaa henkilövahinkoja, rikkoontua ja vahingoittaa viereisen haudan muistomerkkiä. Hautaoikeuden haltija on vastuussa kaatuneen hautakiven aiheuttamista vahingoista.