Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti.

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen nuori voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikouluinfo: Vuoden 2021 rippikoulun aloitus on korotilanteesta johtuen tammikuussa 2021. Tiedotamme myöhemmin infotilaisuuden ajan ja paikan. Rippikouluinfo koskee myös muualla rippikoulunsa suorittavia. Lisätietoja: hanna.pernu@evl.fi tai 040 591 3933/Hanna Pernu

Taivalkosken seurakunnan rippikouluhinnasto:

Leiririppikoulu                      50 €
Leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen) 50 €
Yksityisrippikoulu 30 €

Rippikoulunuori saa ehtoollisleivän konfirmaatiossa.
Kuva: kirkon kuvapankki / Maria Ojanperä