Rippikoulu

Rippikoulu käydään pääsääntöisesti sinä vuonna, jolloin nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulu on kasteopetusta, jossa lapsena kastetulle tai kasteeseen valmistautuvalle opetetaan kristinuskon perusasiat. Rippikoulun tarkoituksena on, että nuoret tutustuvat kotiseurakuntansa toimintaan mahdollisimman monipuolisesti.

Rippikoulu tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden pohtia elämän tärkeitä kysymyksiä: suhdetta itseen, toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Samalla halutaan huomioida rippikoululaisten elämänkysymykset ja odotukset. Rippikoulun jälkeen nuori voidaan (kastaa ja) konfirmoida. Konfirmaatiossa nuori itse tunnustaa uskonsa seurakunnan edessä ja ilmaisee tahtonsa elää uskonsa mukaisesti.

Rippikoulun käyminen on vapaaehtoista!

Rippikouluinfo 2021:

Merkkien kerääminen tapahtuu tällä hetkellä nettikirkon tai Facebook lähtetysten välityksellä.

Merkkejä kerätään seuraavista tapahtumista:

28.3.21 klo 10.00 Palmusunnuntain jumalanpalvelus

30.3.21 klo 18.00 Hiljaisen viikon iltakirkko

25.4.21 klo 10.00 Jumalanpalvelus

22.5.21 klo 18.00 Helluntaiaaton iltakirkko

Näiden lisäksi kerätään kaksi vapaavalintaista merkkiä sekä yksi rippikoululaisen huoltajan jumalanpalvelusmerkki.

Instagramissa järjestetään kevään aikana nuorteniltoja, joista voi kerätä vapaavalintaisen merkin.

19.3.21 Insta-live

Instagram: isostentaivalkoski

Jos tulee kysyttävää, otathan yhteyttä!

Silja Huttu, 0405913933, silja.huttu@evl.fi

Taivalkosken seurakunnan rippikouluhinnasto:

Leiririppikoulu                      50 €
Leiririppikoulu (ulkopaikkakuntalainen) 50 €
Yksityisrippikoulu 30 €

Rippikoulunuori saa ehtoollisleivän konfirmaatiossa.
Kuva: kirkon kuvapankki / Maria Ojanperä