Uutislistaukseen

covid-19-5196301_640.png Kuvassa on koronavirus.

Kokoontumisrajoitukset Taivalkosken seurakunnassa 26.11.-25.12.2021

25.11.2021 01.32

Valmistaudumme joulun iloiseen juhlaan yhdessä. Jumalanpalveluksissa sekä kirkossa järjestävissä adventti- ja jouluhartauksissa noudatetaan sektorimallia, jolloin kirkkoon voi kokoontua enintään 80 henkilöä. Taivalkosken seurakunta ottaa käyttöön koronapassin kauneimmissa joululauluissa, seurakunnan järjestämissä konserteissa ja muissa mahdollisissa tilaisuuksissa. Kun koronapassi on käytössä, tilaisuudessa ei ole väkimäärärajoitusta.

Jumalanpalveluselämä

Jumalanpalveluksissa käytetään tuomiokapitulin ohjeistamaa sektorimallia, joissa kirkkotila on jaettu kahteen erilliseen sektoriin (kirkkosalin oikea ja vasen puoli). Sektorimallia käytettäessä kirkkoon voi kokoontua enintään 80 henkeä.

Koronapassi

Taivalkosken seurakunta ottaa koronapassin käyttöön seurakunnan järjestämissä konserteissa ja kauneimmat joululaulut -tilaisuuksissa, jolloin osallistujamäärään liittyvää kokoontumisrajoitusta ei ole. Koronapassi tarkastetaan kaikilta yli 16-vuotiailta kirkon tai seurakuntatalon ovella. Passina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Ilman koronatodistusta osallistuminen ei ole mahdollista. Jumalanpalveluksissa ja kirkollisissa toimituksissa koronapassi ei ole käytössä. Tilaisuuksista, joissa vaaditaan koronapassia, ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa. 

Hautajaiset ja muut kirkolliset toimitukset 

Hautajaisissa ja muissa kirkollisissa toimituksissa on mahdollista käyttää kirkossa sektorimallia, jolloin osallistujamäärä voi olla enintään 80 henkilöä. Siunauskappeliin voi kokoontua enintään 50 henkilöä. Seurakunta suosittelee vahvasti, että seurakuntasaliin kokoontuisi yksityistilaisuuksissa kerrallaan enintään 60 henkilö. Koska esimerkiksi muistotilaisuus on yksityistilaisuus, vastuu turvaväleistä ja henkilömäärästä on tilaisuuden järjestäjällä. Kirkollisissa toimituksissa ei ole mahdollisuutta kysyä koronapassia.  

Seurakunnan ryhmätoiminta

Seurakunnan eri työalojen ryhmätoiminta jatkuu normaalisti.

Kaiken kansan joulupuuro -tapahtuma

Kaiken kansan joulupuuro -tapahtumaan ja seurakunnan joulumyyjäisiin 15.12. osallistuttaessa täytyy esittää koronapassi.

Ulkotiloissa järjestettävät tapahtumat (esim. jumalanpalvelukset tai kauneimmat joululaulut) 

Kokoontumisrajoitukset eivät koske ulkotiloja.

Maskien käyttö

Taivalkosken seurakunta suosittelee vahvasti maskin käyttämistä.

 

Siunattua ja iloista adventin ja joulun aikaa jokaiselle. Pidetään huolta toinen toisestamme.

 

Tuomo Törmänen

Kirkkoherra (puh. 040 848 0986)

 

Viimeisin päivitys 25.11.2021